Kuktakta - LATTE

Mára egy könnyed löket ,,receptjével" készültem nektek. Hogy miért is ad löketet esetleg egy fáradt reggelen? A megoldás az espressoban rejlik, mely mai receptünk 1/3-t adja. De mit keres ott akkor a könnyed jelző? Na, erre már a maradék 2/3 rész adja meg a választ, ami nem más mint a tej, illetve minden földi jó, amit esetleg még beleszánunk.Mondhatnátok, de hát ez akkor egy szimpla tejeskávé, és ezzel igazából nem is lőttök messzire. Nevezhetjük akár álcázott latte receptnek is, mivel az én kis kávémról a tejhab lemaradt a hozzá szükséges gépek és egyéb eszközök híján, úgyhogy café lattenak nem igazán hívhatjuk. Viszont finomnak finom, egyetemre, munkába nyugodt szívvel elvihető, azzal ízesítjük amivel csak szeretnénk, és bár nem egy freies csodakávé, nekem attól még kedvencemmé vált. Úgyhogy íme az én tejeskávém. 


Ami pedig szükséges hozzá:


  • 1 adag espresso, tehát amennyi egy lefőzésből kijön 
  • 1 bögre tej - én mondjuk már csak szójatejet, zabtejet iszom, de persze tökéletes a sima tej is, talán még jobb is lehet a zsírossága miatt
  • én jelen esetben nutellát, mézet használtam még hozzá - ízlés szerint. Igazából mehet bele bármi (akár még datolya is! - bár azért ilyenkor érdemes leturmixolni a felfőzött tejet, de a határ a csillagos ég)


Az elkészítés pedig összvissz annyi, hogy a tej plusz egyéb hozzávaló bele egy lábasba, felmelegítjük - vigyázzunk, érdemes kevergetni, vagy nagyon figyelni rá, mert hamar felforr és kifut. Ha ezzel megvagyunk, már csak annyi a dolgunk, hogy beleöntjük egy nagyobb falú bögrébe vagy egy termoszba, jöhet hozzá a kávé, és kész is. Na, ugye, hogy nem volt bonyolult :) Remélem tetszett ez a bejegyzés és további kávézós szép napot mindenkinek!

Puszi, Szimi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése