MAC kontúr és tusecset - Teszt

Sziasztok!

Már egy ideje próbálgatom a MAC márka termékeit és mivel sok sminkes ajánlja az ecseteiket és azt mondják, hogy kifejezetten jók, így én is beruháztam két olyan darabra, amik fogjuk rá, hogy hiányoztak a kollekciómból. Fogjuk rá, haha.


A 163-as lapos kontúr ecsetre esett az egyik választásom, ugyanis akkor még nem volt másik kontúr ecsetem -nem sokkal ennek megvétele után, egyébként beruháztam egy ebayes ecsetkészletre, amiben volt ehhez hasonló darab is.

Utána olvastam néhány helyen és szerintem összességében vegyesek voltak a visszajelzések a termékről. Mindjárt le is írom, hogy miért.


Az ecset külcsíne tökéletesen tükrözi a MAC márkát, hiszen matt fekete és ezüstszínű. Egyébként, ha jól láttam, akkor ezt az ecsetet már nem biztos, hogy lehet kapni, viszont van egy testvérkéje, ami szinte ugyanígy néz ki és a 163 SE névre van keresztelve.


Az ecset nagyon jól tömött, ahogy azt ti is láthatjátok a képeken és mosásnál se hullott ki egy szál sem. A terméket is úgy veszi fel, ahogyan kell neki, viszont használat közben nagyon drámai egyenes vonalat hagy a bőrön. Ebben a tulajdonságában rejlik az előnye és hátránya is, ugyanis remekül és precízen lehet vele dolgozni, de rengeteg és még annál is több időt igényel, hogy az éles széleket elsatírozza az ember lánya. Szerintem háromszor annyi időt szoktam a kontúrommal tölteni, ha ezt használom, mint más ecsetjeimnél.

Összességében: kihasználható darab, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, mivel néha szükség van arra a szuper sokkoló és drámai vonalra az arcunkon, de nem egy mindennap használatos ecset nálam.


A másik ecset, amire szert tettem a világ talán egyik legkisebb ferde tusecsete, amivel eddig valaha találkoztam. Ez a darab a 266SH névre hallgat -minden flanc és költőiség nélkül.

A megvételének oka az volt, hogy kissé rejtett szemhéjam van és az eddig meglévő ferde végű tusecseteim mind túl nagynak bizonyultak, amikor pontos tusvonalról lett volna szó. Na, a 266SH pedig minden csak nem nagy. Gyakran el is keveredik szegényke a nagyobb ecsetek között.


Ez az ecset tökéletesen bevált arra a szerepre, amit szántam neki: precízen lehet vele tusvonalat húzni. Mosáskor szálakat sem hullatott és úgy működik, ahogyan működnie kell. Nagyon jó döntés volt, hogy megvettem és szívből ajánlom minden rejtett szemhéjú lánynak, hiszen nekünk a legelőnyösebb, ha vékony a tusvonalunk. Azt pedig a fenti kicsikével tökéletesen el lehet érni, szóval nincs rá panaszom.

A jó öreg MAC csomagolás ennél a darabnál is visszaköszön, amit én kifejezetten szeretek.

Nektek van MAC ecsetetek? Tapasztalatotok velük?

Puszi, Eni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése