BOURJOIS Healthy Mix Radiance Reveal Alapozó

Az alapozóvásárlás, és szerintem most beszélhetek sokunk nevében, egy hatalmas kérdőjel. Értem ez alatt a drogériák fényében való nekünk megfelelő szín szinte már lehetetlen megállapítását, vagy éppenséggel az elénk táruló számtalan kínálat közül egynek a kiválasztását és még sorolhatnám.
Jómagam eddig sose találtam olyat, amire azt mondtam volna, hogy ,,hmmm, na ez lesz a tökéletes", inkább mint egy szorgos beautyméhecske szálltam egyik alapozóról a másikra.

Most se szeretném határozottan kijelenteni, hogy igen, megtaláltam, de mindenesetre a Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal alapozója azt már elérte, hogy leragadjak nála.
Még anno Eni ajánlotta nekem, mondván, hogy a Healthy Mix Jaclyn Hill egyik kedvence. Úgyhogy egy próbát megérvén el is mentünk a debreceni Douglasba, hogy kiválasszuk a megfelelő színt. Nem kellett túl sokáig keresgélni, mivel egyedül az 52-es Vanilla árnyalatban volt belőle a polcokon, de szerencsére ez passzolt is az én bőrtónusomhoz. (Azonban most, hogy itt a nyár és vele együtt a barnulás, beszereztem belőle az 53-as Light Beige árnyalatot a dm-ből, de a lenti képen még a Vanillat látjátok rajtam)

Ha már szóba jött a napozás, azt gyorsan megemlíteném, hogy nem találtam semmi arra utaló jelet, hogy tartalmazna fényvédőt, de tudtommal minimális mennyiségűt kötelezően rakni kell ezekbe a termékekbe.

Na, de lássuk, mi is az, amit ígér. A bourjois oldalán elmondottak röviden, hogy lágy textúrájával a bőrünknek természetes ragyogást és hibátlan kinézetet kölcsönöz akár 16 óráig is - de legalábbis 8 óráig, ami azért már jobban közelít a valóság felé. Valamint, hogy egy gazdag gyümölcsös formula rejlik az üveg belsejében, melyek közül a barack szolgál a ragyogásért, a sárgadinnye a hidratáltságért és az alma pedig a bőr fiatalságának a védelméért. És hogy hogy teljesít? Mint említettem, nem tökéletes. A fedését én egy gyenge közepesnek mondanám, de szerencsére mostanában tisztább a bőröm - hála a rendszeres kozmetikai kezelésnek, valamint bőrradírozásnak és heti egyszeri élesztős házi kence használatának, mely elengedhetetlen a korpás szeborreás bőr kezeléséhez -, nincsenek gyulladt, piros pattanásaim, így nekem tökéletesen megfelel, nem is használok hozzá korrektort. De reverz helyzetben macerássá válhat a bőrhibák eltüntetése.

A természetes ragyogással ,,megáldó" tulajdonsága miatt ráadásul zsíros bőrűek körében se lesz népszerű, mivel 2-3 óra elteltével elkezdi elhagyni azt a bizonyos természetes ragyogás voltát. Már csak emiatt is érdemes, ha lapul a táskánkban púder, mert a filmekben gyakran elhangzó, eufemisztikus ,,bepúderezem a nózim" kifejezés ennél majdnem szó szerint értetődővé válik. Ettől eltekintve 6-8 órát is lazán kibír, sőt a Balaton Soundon eltöltött talán több mint 16 órát is, véleményem szerint, szépen tűrte, pedig ott aztán volt jócskán alkalma arra, hogy az egész leolvadjon rólam - azért azt meg kell jegyezni, hogy az aznapi tartósságára a MAC Fix+ is jelentősen rásegített. Ezzel nem azt állítom, hogy lerobbanthatatlan és nem kopik le, de tűréshatáron belül marad a fedése.

Viszont egyszerűen annyira kellemes viselni, nincs az a nehéz, ,,csak szedjétek már le rólam" érzet. A bőrömet sem teszi tönkre, még talán egészségesebbnek is érzem, mióta ezt használom. Nem úgy, mint a L'Oréal Infallible alapozója esetében, melynek megvásárlása számomra totális pénzkidobás volt. A sztori összvissz annyi, hogy miután elfogyott az első üveggel a Bourjois alapozójából, a Glamour-napok alkalmával, lustaságom végett, nem volt kedvem még a Douglasba is betérni, így inkább a L'Orealos pultról kaptam le egy alapozót - árban amúgy az utóbbi még drágább is. Az állaga sokkal tömörebb volt, szinte érezni lehetett, ahogy ránehezül az ember arcára. A használata során pedig el is kezdett megint jobban kipattogzódni az arcom. Talán a felét használtam már el, mikor azt mondtam, na jó, térjünk be egy Douglasba. Ekkor került ismételten a kosaramba a Healthy Mix Radiance Reveal alapozó, és láss csodát, idővel újra szebbé vált a pofim.

(A kép készítésekor alapozóecsettel vittem fel a terméket, azonban sminkszivacs használatával még természetesebb hatás érhető el.)Egy szó mint száz, én nagyon megszerettem, a hibái ellenére is. Egy jó ideig biztos, hogy nem fogok másik után nézni, járom inkább a már kikövezett utat.

puszi, Szimi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése