MAC matchelünk, avagy beszéljünk a matchmaster concealerokről

A matchmaster vonal igen érdekes a MAC háza táján, olvastam például az alapozóikról jót is rosszat is, de ma nem azokról lesz szó. Nem, nem, ma a concealeröket vesszük górcső alá, pontosabban két színt az 1.5-öst és a 4.0-t. Egyébként 12 különböző árnyalatban léteznek, így mindenki bártan nézelődhet a színek között.


A külcsín nagyon szép, a jól ismert MAC csomagolást kapták a termékek; matt fekete színűek, és feltűnik rajtuk a márkajelzés. Kifejezetten minőségi a burkolat, kicsivel nehezebbek is, mint az átlagos csavarós korrektorok, pedig csak 3,5 gr terméket rejtenek. A kupakok jól záródnak és táskabarát darabokról van szó.

A termékekről tudni kell, hogy elméletileg egy intelligens technológiát tartalmaznak, amivel a pigmentek a lehető legtökéletesebben alkalmazkodnak a bőrünkhöz. Őszintén mondom, hogy nagy humbugnak tartottam, de magam is meglepődtem, hogy lehet benne valami, ugyanis a számomra sötét 4.0-ás korrektor nem ütött el annyira a bőrömtől, mint ahogyan vártam tőle -lentebb használat közben majd láthatjátok.

Baloldalon az 1.5, jobboldalon a sötétebb 4.0
 

A termékek nagyon krémesek és könnyű eldolgozni őket, de azért figyeljünk oda, hogy alaposan ütögessük bele a bőrbe. Enyhén szaténos fényük van, ami rettentően természetesnek hat, így a bőrünk is sokkal természetesebbnek tűnik ezek használatával. Tartósságuk átlagos, 5-6 óránként azért már érdemes lecsekkolni, hogy mi a helyzet, de amúgy ezen a számon lehet javítani. Halvány púderrel nyugodtan lehet őket fixálni, a természetes fényük, akkor is átüt valamennyire. Egyáltalán nem szárítanak, így bátran lehet őket szem alá alkalmazni -én főleg oda szoktam.

Viszont egy icipicivel erősebb fedésnek jobban örültem volna, ugyanis a termékek közepes fedésűek, de rétegezni annyira nem lehet őket ez erősebbért. Ha az ember mégis megpróbálja, akkor egy idő után darabos is lehet a végeredmény, azt pedig nem szeretjük.


A 4.0-ás kép swatchán tökéletesen látszik, hogy bár jóval sötétebb eredetileg az a szín a bőrömnél, mégis  viszonylag természetes eredményt tudok elérni a használatával és nem tűnik túlzottan sárgának sem. Magam is meglepődtem ezen, hogy őszinte legyek, bár a szemem alá továbbra se használnám, oda az 1.5 való.

Összességében: nagyon szeretem azt a gyönyörű, naturális finisht, amit kapni lehet velük, de nem olyan nagy durranás a termék.

Ti próbáltatok már MAC korrektort? Vagy bármelyik matchmaster terméket?

Puszi, Eni

u.i.: ez egy apróság, viszont a képeken is látszik, hogy a 4.0-t újonnan véve nem lehetett tökéletesen visszacsavarni, mivel kilógott belőle egy kis rész. Nem nagy gond, csak gondoltam szólok, hogy a képeken azért lóg ki.

2 megjegyzés:

  1. Nekem baromi furcsa a kiszerelésük, pedig állagra a Catrice Camouflage is hasonló lehet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig az nagyon jó! Bármikor elő lehet kapni a nap folyamán, ha szükség lenne rá és biztonságos a táskában is tartani :D Arról pedig nem tudok nyilatkozni, sosem próbáltam még a camouflaget a Catricetől. A képeket elnézve talán a MAC krémesebb, de a Catrice darab meg full coverage, szóval azért is tűnik sűrűbbnek.

      Törlés