Ebay Pro Techniques ecsetek, avagy RT hasonmások

Mára a Real Techniques Bold Metals ecset kollekciójának a hasonmásairól hoztam tesztet, amik ebayen Pro Techniques ecsetekként is elterjedtek, bár az eladó, akitől én rendeltem csak elegánsan kihagyta a ,,márka" megnevezését :D


A képeket egyébként Szimi fotózta, kétszer is, mert az első kompozíciójával nem volt megelégedve, úgyhogy nekiült még egyszer, mert maximalista, bár nekem az első is tetszett, így mindkét kép adagból válogatok most nektek. Két csomagnyi ecsetet rendeltem, amik valamikor november elején érkeztek meg, az egyik csomag karácsonyi ajándék volt Sziminek, a másik csomagot pedig használatba vettem rögtön. Úgyhogy sikerült kitapasztalni az ecseteket az elmúlt időszakban.

Amit mindegyikről összességében elmondhatok az az, hogy szintetikus szálakból készültek, ebből következik az, hogy nagyon-nagyon-nagyon puhák. De úgy értem, hogy nagyon. 2500 Ft körül volt egy csomag és innen rendeltem. A csomagolásuk pedig megnyerő, hajaz a Real Techniques eredetijeire, viszont érződik, hogy nem olyan, hú de minőségi -például nagyon könnyűek. Illetve mindegyik ecseten ott az RT jelzés és a túloldalán pedig az ecset száma, ami ha jól tudom az eredetin is így van.


A legnagyobb ecset a csomagban a 100-as számmal ellátott nagy és puha púder ecset. Nagyon szeretem púder felvitelére használni, megfelelő  mennyiségű terméket vesz fel és szuper egyszerű a használata. Emellett könnyebb utaztatni, mint a hatalmas kabukimat, amivel eddig púdereztem, így például hosszabb szünetekre őt hozom haza magammal és nem a bősz ecsetemet. Mosásnál egy szál sem hullott ki belőle, de egy apróbb malőr viszont történt, ami meglepett. Véletlenül a zongorám feketével lefestett fa borítására került mosás után és nem lógott le eléggé a feje, így a vizes ecset némi szürkés árnyalatot vett fel azon a részen, ahol a zongora felületével érintkezett. Remélem, hogy ezt következő mosásnál majd ki tudom szedni, de lányok, figyeljetek arra, hogy hol szárítjátok az ecseteiteket. Komolyan.A háromszög alakú alapozó ecset a 101-es számmal van ellátva és ugyanolyan aranyszínű nyelet kapott, mint a púder ecset. Ő egy tök sima és egyszerű cica nyelvre hasonlító ecset. Több alapozóval is kipróbáltam az elmúlt hetekben és volt olyan, amit durván csíkozva vitt fel, volt olyan, amit tökéletesen. Ettől függetlenül a csíkozás sem zavar, mert kézzel utána simítva azt is pillanatok alatt el lehet tűntetni, de a lényeg az, hogy a háromszögforma semmi különlegességet nem ad ennek a terméknek. Ez egy szuper egyszerű alapozó ecset, ami sosem baj, ha van. Ebből sem hullottak ki mosásnál szőrszálak és ezzel pedig nem történt zongorás incidens :D


Nagy szerelmem ez a pirosító ecset, mert rendkívül jól működik. Megfelelő mennyiségű anyagot vesz fel és remekül lehet vele eldolgozni azt, nem lesz foltos az eredmény. Ráadásul szépséges rose gold színű csomagolást kapott, ami gyönyörű. Ő a 300-as számot viseli. Viszont azt meg kell említenem, hogy belőle hullott ki egy szálacska mosásnál. Remélem több már nem fog, mert akkor a szerelmünk már nem lesz ennyire felhőtlen.


Ezzel a kontúr ecsettel egy kicsit se veled se nélküled viszonyom alakult ki. Szintén rose gold színű a csomagolása és amúgy a 301-es számot viseli. A viszony oka pedig az, hogy néha úgy érzem, hogy nehéz vele eldolgozni a kontúrok széleit. Most lehet furán nézni, de, ha én sminkelek akkor nincs éles határvonal az arc kontúrozásakor, mert megőrülök tőle. Ha már vékonyít az ember az arcán, legyen a lehető legláthatatlanabb és legtermészetesebb, nem de? Nos ez a fenti ecset, viszont szeret egy élesebb vonalat hagyni, bármennyit dolgozol is vele azon a vonalon, úgyhogy kénytelen az ember egy másik ecsetet is alkalmazni ilyenkor némi púderrel. Viszont utána minden jó. Amúgy nagyon tömött ecset, ebből is következik az szerintem, hogy nehezebb vele elsatírozni a széleket. Ettől függetlenül nagyon szeretem. Mosásnál nem hullott ki belőle szál.


A három szemrevaló ecset közül azzal kezdem a sort, amelyikkel a legkevésbé sem voltam megelégedve, amíg ki nem találtam neki egy funkciót. A helyzet az, hogy ez az ecset a legrosszabb hasonmás az összes közül, még csak az ecset formája sem próbál meg olyan lenni, mint amilyen az eredetié lenne. -Ő egyébként a 200-as számú és már ezüst csomagolást kapott.

Na és, hogy miért nem szeretem? Mert hatalmas. De úgy konkrétan és leírhatatlanul hatalmas. Úgyhogy a szemhéjon való alkalmazását ki is lőhetjük, ellenben más területen tökéletesen teljesít. Én a szemem alatti púderezésre nagyon szeretem használni, illetve az éles kontúrvonalakat elsatírozni vele és úgy egyébként bármilyen apróságot, amihez egy kisebb, de nem olyan kicsi ecset kellene tökéletesen ellát. Szóval annak ellenére, hogy arra, amire eredetileg tervezték alkalmatlan, egy egész jó ecset, bár egyáltalán nem kihagyhatatlan.


A következő ecset a 201-es ceruzafejű ecset, ami alapvetően a mélyítő vonalba készült, de van vele egy icipici bibi és az, hogy megint csak túl nagy. Na, mondjuk ő nem használhatatlanul nagy, de precíz sminkeknél nem őt venném elő, az is biztos. Nagyon puha, jól veszi fel a terméket és viszonylag jól is satírozza el, bár én itt is átszoktam menni néha a széleken egy másik ecsettel -igen, a satírozás az életem. Szóval ő azaz ecset, amit akkor kapok elő, amikor rohanok és baromi gyorsan csak egy kis matt barnát szeretnék feldobni a mélyítőmbe. Szóval jó, hogy van, de nem árt mellé egy kisebb fejű ceruza ecset is.


Az utolsó ecset a 202-es ferdevégű ecset, aminek szintén ezüst a nyele. Ő egy tipikusan olyan fajta ecset, amit minden szettbe bedobnak, de ez nem is baj, ugyanis ezek a kis ecsetecskék hihetetlenül hasznosak. A fentivel viszont az a helyzet, hogy ő nekem megint túl nagy, így csak a szemöldökömre használom, oda viszont tökéletesen szuper és imádat van. Tus ecsetként magamon nem tudom elképzelni, mert nekem ahhoz túl vastag és van egy csodálatos bősz ecsetem, amit imádok és eddig még semmi sem tudta letaszítani a trónról, úgyhogy sajnos oda bukta, de szemöldökre szuper.

Összességében tehát szerintem megéri a szett, ha vannak már mellette másfajta ecseteid is, főleg szemre, mert abban elég gyenge ez a dupe készlet. Ettől függetlenül nagyon kedvező az ára és jó minőségű termékeket kap az ember a pénzéért. Nem mondom, hogy kihagyhatatlan, de ha megtetszik, akkor tökre megéri rendelni belőlük. A rose gold és egyéb fémes csomagolásuknak köszönhetően különleges ékei lehetnek az eddigi ecsetkészletünknek :)

Találkoztatok már ezekkel az ecsetekkel? Esetleg megvannak nektek? Van kedvenc ecsetmárkátok?

Puszi, Eni

8 megjegyzés:

 1. Nagyon szépek, sajnálnám őket használni. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, mintha Szimit hallanám :D Egyébként tényleg azok ^-^

   Törlés
 2. Nekem is éppen ma jöttek meg, bár nekem még csak rá se biggyesztettek semmit, csak úgy a la nature :D még nem nagyon néztem meg őket tüzetesebben, de remélem, jól fognak szuperálni, mert oooolyan szépek :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eskü, hogy nekem úgy jobban tetszenének :D Remélem neked is beválnak és nagyoooon *-*

   Törlés
 3. Csodaszép ez a készlet! Lassan már rá kéne szánnom magam, hogy kipróbáljam az ebayt, annyi jó dolgot lehet onnan beszerezni potom áron. Csak valahogy nálam mumus a netről való rendelés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Mindig öröm rájuk nézni *-* Igen, tényleg jó dolog, de azért megértelek, nekem is egyik barátnőm intézi mindig. Ami szerencsés dolog, mert így legalább háromszor átgondolom, hogy melyik linket küldöm el neki és tényleg kell-e az a termék vagy, hogy egyáltalán megéri-e. Egyszer-kétszer már csalódtam egy-egy termékben, de azok nem kerültek sokba, így nem volt gond :)

   Törlés
 4. Karácsony előtt merészen belevágtam az eredeti limitált 3as ecsetszett megvásárlásába és megrendeltem Aliexpressről a szemhéjra való ecset dupe-ját, kíváncsi voltam rá, hogyan teljesítenek majd. Szerintem a külsőségeket nagyon ügyesen másolják, viszont nem teljesen olyan az eredmény, mert az ecset szőrei nem olyan sűrűek és nem teljesen úgy vannak vágva. Nagyon szépek az ecsetek, viszont az eredeti szerintem kicsit drága, mondjuk egy Zoeva ecsetszettel jobban jár az ember, kicsivel több pénzért a szettben több ecsetet kap és nem lesz az ecsetek feje olyan brutálisan nagy :D
  Pénztárca barát opciónak a hasonmás ecsetek pedig nagyon jók! Szerintem nagyon jól jártatok az ecsetek árával, én kb 4 dollárárért vettem 1 ecsetet :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyetértek azzal, amit írtál, pont így látom én is. Bár én csak képeken hasonlítgattam össze őket, amennyire tudtam. Biztos nagyon szépek az eredetiek is *-*
   Igen az árán agyaltam, legalábbis amikor magamnak vásároltam őket. Sziminek tudtam, hogy a teljes szettet szeretném megvenni, de magamnak a kontúr ecsetet és a púder ecsetet néztem az elején csak, viszont külön a kettőt majdnem az egész szett áráért tudtam volna csak megvenni, így landolt végül az összes ecset nálam, mondván, hogy jobban megéri :D

   Törlés