Kuktakta - Kakaó helyett valami más

Nem tudom ki, hogy van vele ilyenkor, de én még kuckózós időszakban vagyok, nincs is kellemesebb, mint a karácsonyfa mellett, melegítőben, takaróba bújva tanulni a közelgő vizsgákra. De nem akármivel, hanem az egyik legkedvesebb és legegyszerűbb finomságommal, ami már teljesen felváltotta a kakaó helyét nálam. Gyakran nyúlok ehhez az italhoz ilyenkor, a hidegebb időkben, illetve akkor is, ha nagyon stresszes vagyok az egyetem miatt és kell valami, ami megnyugtat.


Le is leplezném, miről lenne szó, ha eddig nem jöttetek volna rá a képből, a mézes-fahéjas tejről. Azt hiszem egy Thomas Brezina könyvben olvastam először a fahéjas tejről, tudjátok abban a Fiúk kizárvás sorozatban, amiben a két féltesó boszi varázserőt kap és a szöszkének furcsa ízlése van ételek terén -természetesen ő itta a fenti italt is. Fuh, jó régen volt, hogy én ezeket a könyveket olvasgattam, de mennyire szerettem őket!


Elkészíteni a világ legegyszerűbb módján kell, ahogy az összetevők között se akad nagy újdonság. A tejet a bögre feléig-háromnegyedéig szoktam önteni, majd mehet be a mikróba, miután felmelegedett ízlés szerint jöhet a fahéj és a méz -ebből nem kell sok, eskü. El kell keverni, felönteni a bögre tetejéig tejjel és megint egy kicsit mikrózni, ha valaki a nagyon meleg italt preferálja. 

Édes, egyszerű és viszonylag egészséges, kell ennél több, egy téli italhoz? Jó, oké, talán egy kis süti, ha még maradt a karácsonyiakból, haha ;)
Nektek van kedvenc téli italotok?

Puszi, Eni

4 megjegyzés:

 1. Haha és tényleg... Én is imádtam azokat a könyveket, pont most ajándékoztam el őket.. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, én is azon agyalok, hogy hova ajándékozhatom majd :D

   Törlés
 2. A fehér forró csokit nagyon szeretem és a simát is, a házi készítésű sós karamell szószommal. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fúúú, istenien hangzik! Van róla esetleg fent recepted vagy ilyesmi? Kíváncsi lennék rá :D

   Törlés