Életmódváltás és Jillian Michaels 30 day shred DVD-je


Sziasztok! 

A futós bejegyzésem óta nem írtam nektek semmit se az életmódváltásomról, ennek egyszerű oka az volt, hogy előtte be akartam fejezni Jillian Michaels 30 day shred workout programját. Nos azt tegnap sikerült és nagyon megvagyok vele elégedve, de mielőtt ennek mesélésébe belekezdenék mesélek kicsit a múltról is.


Szóval, ahogy nagyon sok ember, szilveszterkor, évek óta először én is megfogadtam valamit, pontosabban kettő valamit: az egyik az, hogy szeretnék spárgázni a másik pedig, hogy többet tornázni és mozogni. Egyik sem egy nagyon szigorú fogadalom, viszont betarthatóak. Így találtam meg a futás szeretetét magamban, ami viszont idehaza sajnos kivitelezhetetlen -ez most nem kifogás, tényleg így van, nem érezném jól magam közben, úgyhogy olyanba nem fogok belekezdeni. Ezért annak a mozgásnak várnia kell, amíg szeptemberben visszacuccolok Debrecenbe. Viszont Cassey Ho videóit meg halálra untam, nagyon elkezdett idegesíteni, ráadásul sokszor véleményem szerint nem megfelelően koordinált gyakorlatokat kellett végrehajtani nála, plusz nem szeretem, hogy bár van havi kalendáriuma folyton nekem kell a videókat keresgélnem, így tíz-tizenöt percenként meg kell állnom, amíg kikeresem a következőt. Emiatt pedig sokkal nagyobb az esélye annak, hogy hagyom a fenébe az aznapi feladatokat, főleg, ha olyan videó jön, amit nem szeretek.


Természetesen másnap meg bűntudatot éreztem a kihagyott videók után, úgyhogy nem voltam ezzel a helyzettel megelégedve, ráadásul nem is volt kedvem hallgatni Cassey hangját, nagyon hangosan tud visítozni a videók alatt, amik az én fülemnek nem esnek jól. -Ezektől függetlenül természetesen egy csodálatosan inspiráló nő és rendszeresen nézegetem a receptjeit és instagram képeit is, csak a tornavideókról szoktam le. 

Úgyhogy kellett egy új mozgásforma, amit lehetőleg suli mellé is be tudnék suvasztani, mert nem vagyok időmilliomos és Cassey napi egy órás videóira nem tudtam időt szakítani bármennyire akartam is. -Itt is lehet mondani, hogy pedig arra szakítasz időt, amire akarsz, ez tény, erre tudok bólogatni, csak inkább tanultam, leckét írtam, szótáraztam, szöveget fordítottam, kaját főztem és egyéb házimunkát csináltam, ami a mindennapi megéléshez fontos. Esténként a napi 5-6 óra alvásomból tudtam volna elvenni egy órácskát maximum, azt meg nem akartam érthető okok miatt. Persze a sulis feladatokat is lehetett volna skippelni, de nem vakációzni járok az egyetemre, úgyhogy a sportot nem tudtam lemondás nélkül belesűríteni napi szinten. Legalább kétszer egy héten igyekeztem tornázni, főleg hétvégén, de volt, hogy az sem jött össze. 


Ezek miatt az okok miatt a tavaszi életmódváltásom nem nevezhető nagy életmódváltásnak, inkább hozzászoktatásnak, ha kétszer-háromszor nem tornáztam egy héten, akkor már hiányzott a mozgás egy idő után, ennek nagyon örültem, mert bár nagyon lassan, de tudatosan elkezdtem beleépíteni az életembe a sportot. Ahogy azt is, hogy igyekszem leszokni a nasizásról, pontosabban egészségesebb nasikra váltani -igen, mazsolára, pedig világéletemben utáltam a mazsolát, de így idősebb fejjel rájöttem, hogy nincs okom erre. Emellett amikor női napokat éltem, próbáltam nem felfalni a hűtőben lévő minden kaját és csokit venni a boltban zsákszámra. Egyébként komolyan mondom, nekem ez az előjelem, két nappal a periódusom előtt képes vagyok óránként enni, és ha nem veszem észre időben, már mindent felfaltam. És igen, nem számít, hogy tele a pocak, egyszerűen kívánom. 

Úgyhogy apró változásokkal telt el a második szemeszterem, de nem zavart, mert egyre többet gondoltam a sportra, gyümölcsökre, salátára, mazsolára. Előtte sem éltem egy kimondottan egészségtelen életet, viszont igyekeztem visszaszorítani a péksütik arányát, mert azok be-becsúsztak reggelente suliba menet. Szerencsére az albérletben nagyon könnyű ezekre odafigyelni, hiszen én gondoskodom a saját ételemről, ellenben itthon már nehezebb, mert vagy anya, vagy nagyim főz, ők meg nem salátáznak olyan sokszor, mint én tettem Debrecenben.


Szóval térjünk vissza a sportra, egyik egyetemi barátnőm említette meg Jilliant, nekem meg azonnal felcsillant a szemem, hogy csak 30 perces edzések és hatékony is? Na ezt ki kell próbálnom. Így hozzá is kezdtem július elején és bár igen, naponta kellett volna csinálni az edzéseket, azokat nem csináltam, így csak most augusztus végére végeztem vele. Egyébként nem szégyellem, hogy csak mostanra sikerült. Az elmúlt két hónapban elutaztam többször is, az alatt nem tudtam beilleszteni a tornát, aztán hazajöttem regenerálódtam kicsit, smink suliba jártam -és járok is még suli kezdésig. A smink suli egyébként nagyon le tud fárasztani, négy-öt-hat órán át folyamatosan talpon lenni és sminkelni, na az eléggé be tud tenni, meg a hatalmas kánikula is, így sokszor nem volt kedvem mozogni. 

És akkor most mesélek a DVD-ről, ez egy három szintből álló DVD, mindegyik szint 30 perces, öt perces bemelegítéssel és nyújtással a végén. Cardio, erősítő és hasizom gyakorlatok váltják egymást, igazi intervallumos edzés, amit én nagyon kedvelek. A level 1 nekem könnyű volt, annyira untam néha, hogy amikor volt időm előtte csináltam egy fél órás zumbát, majd utána egy fél órás erősítést és csak akkor fáradtam ki. A level 2 már más tészta volt, olvastam, hogy másoknak az volt a könnyű, nekem viszont nem. Néha a sok ugrálós cardio között bizony leállítottam fél percre a videót, hogy levegőhöz jussak. És akkor jött a level 3, az lett az igazi kedvencem. Nagyon kellemesen kifárasztott, egyszer sem kellett megállnom, biztos vagyok benne, hogy a jövőben is elő fog kerülni nálam, amikor harminc percet tudok szakítani az életemből egy kis mozgásra, mert jó érzés végigcsinálni. 


A DVDről azt kell elmondanom, hogy rettentően hatékony, nem csodálom, hogy rengetegen odavannak érte. Amióta megcsináltam olyan dolgokra vagyok képes, amiket például egy intenzív egy hónapos Casseys tornázás után sose tudtam megcsinálni. Jillian videói megtanítottak küzdeni, a hangja nem irritáló, remekül motivál és lök, amikor kell, nem beszél számomra felesleges dolgokról, nem kezdi ecsetelni a körömlakkjának a színét, hanem azért van ott, hogy segítsen és változást hozzon. Nagyon megszerettem, mint edzőt, ezért a jövőben az ő videóiból fogok szemezgetni, ma például a yoga meltdown DVDjét szeretném elkezdeni, ami szintén csak fél órás. 

Hogy száraz tényeket is mondjak, a derekamról lement két centi, a csípőmről négy és a combomról is négy, emellett képes vagyok gond nélkül rendesen fekvőzni, izmosodott és formálódott a testem, már nem jelent gondot, ha a két lábamat kell kinyújtva le-fel emelgetni hasizom gyakorlatoknál, gond nélkül mennek a kitörések is és egyszerűen sokkal erősebb és fittebb vagyok. Soha az életben nem értem el még ilyen eredményt semmilyen más tornával sem egy nyár alatt, így csak ajánlani tudom Jilliant. Ja és igen mindezt fél órás videókkal, nem másfél órásokkal -leszámítva a level egy szintet, utána már tényleg csak Jillian videóit csináltam és azok hoztak igazi változást.

Szóval hihetetlenül pozitív élmény volt végigcsinálni a videókat és nagyon köszönöm a barátnőmnek, hogy megemlítette ezt nekem, mert egy időre biztos, hogy megtaláltam az edzőmet és kíváncsian várom milyen lesz a többi videója :)

Ti próbáltátok már a 30 day shred DVD-t? Ismeritek Jilliant?

xoxo, Eni

6 megjegyzés:

 1. Már másnál is olvastam Jillianről és erről az intervall edzésről, de mivel nem fogyni, hanem erősödni szeretnék, nem izgatott különösképp a dolog. Viszont ha tényleg ilyen eredményt lehet elérni vele és izmosodást is érzel, azt hiszem, bele kéne vágnom nekem is - végülis semmi vesztenivalóm nincs :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak ajánlani tudom, mert tény, hogy fogyásra találták ki eredendően, de annyi fekvő és erősítő gyakorlat van benne, hogy izmosodik is az ember, főleg, ha az advanced verziókat csinálja :) Egyébként nagyon sok más videója is van fent a neten, akár youtubeon is, de én ncore-ról szoktam szemezgetni. Múltkor ajánlottam barátnőmnak a six week six pack videóit, ami ugyebár tele van hasizomerősítő gyakorlatokkal, de van még rengeteg más fajta videója is :)

   Törlés
 2. Letöltöttem a level 1-t, de nem igazán értem, hogy ez mitől 30 napos, mindegyik szintet 30 napig kellene csinálni, tehát ugyanazt a videót? Aztán ha vége, akkor a következő szintet is 30 napig? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neeem, mindegyik szintet 10-10 napig. Tehát level 1-t mindennap tíz napon át, aztán a level kettőt tíz napon át, majd a level hármat és így ez egy harminc napig tartó DVD :) Nekem azért tartott két hónapig, mert lusta voltam néha, elutazgattam, ilyesmik, illetve szerintem nem baj, ha beilleszt az ember egy-egy nap pihit, ha arra van szüksége. Nagyon örülök, hogy letöltötted, sok sikert kívánok hozzá! :))

   Törlés
 3. Nekem olyan kell, ami a cicimre hizlal, a hasamról fogyaszt és mindenhol máshol izmosít :D

  VálaszTörlés