Élménybeszámoló - Eger

Rendesen elmaradtam ezzel az élménybeszámolóval, ugyanis még július közepe táján voltunk a szüleimmel nyaralni Egerben öt napot. Leginkább miattam lett ez az úti cél választva, ugyanis már kicsi korom óta Eger a kedvenc magyarországi városom. Szeretem a történelmét és, hogy Gárdonyi ott élt, szeretem, hogy kicsike, de mégis különleges :) Továbbá az egyik kedvenc játékom, a Jumurdzsák gyűrűje is ott játszódik, amit kívülről ismerek oda meg vissza.

A Hotel Flórában töltöttük el az öt napot, ahol nagyon jó volt a kiszolgálás és jól éreztük magunkat. A strand, ami a hotel mellett van szintén jó, csak az volt a zavaró, hogy egy nap összesen ötször lehetett csúszdázni, emellett, az egyik úszómedencében -ami az igazi hosszúságú, mélységű úszómedence-, csak úszósapkával engedtek be, természetesen mi azt elfelejtettünk vinni magunkkal. A másik úszómedence pedig már korántsem volt olyan hosszú, sajnos. Emellett a hotel wellness részlegén szaunázgattunk és, mint már az instás összefoglalóban említettem, én kipróbáltam a halpedikűrt is, amit nagyon-nagyon élveztem :)

Estefelé pedig kimentünk a szállodából és a városban sétáltunk, aztán a Békafütty nevű sörözőben ittunk egy-két korsót :)

Nyugisan telt ez az öt nap, igazából semmi különöset nem csináltunk, sok képet nem is csináltam. Főleg, mert éppen július közepén folytak a nagy felújítások a városban. Többek között a Dobó tér annyira fel volt túrva, hogy még Dobó szobrát is elvitték onnan. 


Vasárnap, amikor lementünk, akkor volt az Egri Bikavér Ünnep utolsó napja, ahol koncertet hallgattunk és a standoknál nézelődtünk egy kicsit :)
Aki ismeri a Jumurdzsák gyűrűjét, annak ismerős lehet ez az üzlet :DD

Egyik bolt kirakata tele volt pakolva ilyen figurákkalLegutolsó nap a várba mentünk fel, ahol részt vettünk a jeggyel járó körbevezetésen és sok érdekességet megtudtunk a várról. Például azt is, hogy a Hősök termében a falon, ahol a várvédők nevének listája áll két női név is szerepel; Kovács Gáspárné-é és Vas Ference anyósáé :) Emellett, ami még nagyon megmaradt bennem, hogy I. Lipót miatt tűnt el majdnem az egész vár, ugyanis az uralkodó a Rákóczi-szabadságharc után elrendelte a végvárak lerombolását és az ő ideje alatt tüntették el a külső várat Egerben. A belső vár csak azért úszta meg a rombolást, mert elfogyott a pénz. Továbbá érdekesség, hogy Dobóék ideje alatt a Setét-kapu már létezett -de a könyvben említett alagutak nem-, a kapu kötötte össze a külső és a belső várat és ha áttörtek ott a törökök remekül csapdába tudták ejteni őket a várvédők. 

Kilátás :)

Összességében nagyon jól éreztem magam, de ez nem is volt kérdés, már amikor megtudtam, hogy hova fogunk menni nagyon vártam az utat. A várost csak még jobban megszerettem a rövidke nyaralásunk alatt és a jövőben még biztos visszamegyek. Ha másért nem, akkor azért, hogy keressem Jonathan nem létező jeleit a Jumurdszák gyűrűjéből :D

Nektek van kedvenc magyar városotok? Ha igen, melyik?

xoxo, Sunny

12 megjegyzés:

 1. De szép hangulatos képek, jó lehetett, szeretem Eger várost :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, igen, jó volt és örülök, hogy nem csak én vagyok így vele :))

   Törlés
 2. Én is szeretem Egert, olyan hangulatos képet készültek róla :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, de jó :)) és hangulatos városról nem nehéz :)

   Törlés
 3. De jóó! 2 éve anyáékkal mi is ott töltöttünk 3 napot, szintén a Hotel Flórában. Jó volt, hogy az erkély a strandra nézett, meg simán fürdőruciban törölkőzövel ki-be sétálhattunk bármikor. Hozzánk viszonylag közel van Eger, voltam is ott már sokszor, nagyon szeretem, hangulatos kis város. Na meg szuper az óriás palacsintázó, meg van egy nagyon jó cukrászda is. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekünk most nem volt erkélyünk, de anyuék voltak ott már korábban és nekik is akkor úgy volt :D Az nekem is nagyon tetszett, hogy tök lazán sétálgattunk ki-be, amikor csak akartunk :)) Az óriás palacsintázót ismerem, tényleg baromi jó, cukrászdákat viszont még nem próbáltam :)

   Törlés
 4. Nagyon jó képek. Én is szeretem Egert, mert nagyon hangulatos város :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi ^-^ Csak úgy gyűlnek ide az Eger fanok :D

   Törlés
 5. Micsoda véletlen, pont a programokat variálom, mert holnap utazunk Egerbe 6 napra és pihenésképp jöttem fel a bloggere megnézni vannak-e új bejegyzések és rád találok. :D
  A képeid nagyon hangulatosak, szépek, csak még jobban várom az indulást és az oda érkezést. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, ez volt akkor a tökéletes időzítés :D Köszönöm és örülök, hogy fokozhattam a kedvedet, na és persze nagyon jó utat kívánok! :) Érezzétek minél jobban magatokat :)) Remélem mire ti mentek a Dobó szobor már visszakerült a helyére és javaslom nézzetek majd el a Szépasszony-völgyébe is, mert az is nagyon szép :)) Mi utolsó nap álltunk meg ott egy nagyon rövid időre, amíg bort vettünk, úgyhogy kép nem készült sajnos, de érdemes oda is ellátogatni :)

   Törlés
 6. Ahaha, én egyszer voltam Egerben, egy kiállításra mentünk a barátaimmal. Ami nagyon jó volt egyébként, csak elkövettük azt a hibát, hogy elnéztük a vonat-menetrendet. Úgyhogy szépen lekéstük az utsó vonatot... Elmentünk Füzesabonyig és ott egy kedves vasutasbácsinak köszönhetően egy vonatkocsiban csöveztünk egész éjszaka. Ugyanis az álló kocsiban volt vagy 15-16 fok, szóval az alvás nem volt annyira opció...:D Ki gondolta volna, hogy a vonatállomások bezárnak éjszaka?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, micsoda kalandsztori :) Velem eddig csak olyan történt vonatállomáson, hogy a nő nem volt hajlandó elfogadni a nagyobb pénzem jegyvásárláskor (pedig 2500-ért vettem jegyet, nem 300 Ft-ért...), az mondta, hogy ő nem tud visszaadni és kujtorogjak körbe az állomáson, hogy váltsák fel nekem, aztán jöjjek vissza (mindezt 10 perccel a vonatindulás előtt). Mondhatom, hogy pöppet felcseszett és jó idegesen megmondtam neki, hogy nem megyek el és igenis adjon vissza, mert mi az, hogy nem tud egy vasútállomáson, ha meg ennyire nem tud, pedig van nálam pénz, akkor meg engedjen fel a vonatra ingyen és számoljon ő a következményekkel. Aztán természetesen tudott visszaadni, csak első körben nem akart -.-" Egyébként én se hittem volna, hogy bezár, de legalább a bácsi segítségével fedél volt a fejetek felett éjszakára és lett egy jó sztoritok :D

   Törlés