DIY - Glitter World

Mára egy nagyon egyszerű DIY szobadekorációs ötletet szeretnék mutatni nektek. A kép elkészítésének ötletét úgy egy hónapja kaptam, Laurdiy egyik videójából, amikor három egyszerű szobadekorációs ötletet mutatott én pedig összetettem és kibővítettem két ötletét. Azt hiszem ezt hívják inspirációszerzésnek :)Eredetileg feszített vászonra terveztem a képet, de a Kik-ben természetesen pont akkor nem lehetett kapni jó áron vásznat, a Kreatív Hobbiban, meg a normál méretnél kisebb is már 1500 körül van... Kis kitérő: kérdeztem a hölgyet a Kik-ben, hogy nem tudja-e esetleg mikor lesz megint vászon, de azt a választ kaptam, hogy ők ezt sosem tudják, mert csak kinyitják a dobozt, ami jön és akkor az van. Hiszek a hölgynek, hogy tényleg így működik a rendszer, de attól még tök fura ez nekem.

Szóval, mint tudjátok nekem semmi kézügyességem sincsen és mindig igyekszem kézügyességet nem igénylő dolgokba belevágni, legalábbis, ami a festést, ragasztást, meg ezeket illeti. Ez a mostani is egy szuper egyszerű dolog lesz, amit bárki el tud készíteni :)

Lássuk is mi kell hozzá:


- Olló (kicsi, nagy, kinek melyik tetszik)
- Képkeret (ha feszített vászonra csináljátok, akkor természetesen nem)
- Papír
- Sablon (az olló alatti az én sablonom, de majd csak lentebb  látjátok rendesen :))
- Újságpapír (amin festünk és glitterezzünk)
- Temperák (én ezt javaslom)
- Ecset
- Glitter
- Pohár víz
- Keverőtál (vagy papír, ezen a színt keverjük ki szóval lényegtelen)
- Ragasztók (én stiftest és pillanatragasztót használtam végül)


Első feladatunk, hogy leterítjük az újságot, hiszen nem akarjuk, hogy festékes vagy később túlzottan is glitteres legyen a padló/asztal. Én mentás ombréra akartam festeni a lapomat, így olyan színű temperákat használtam, de a színválasztás természetesen rajtatok múlik, ha pink ombrét szeretnétek, azt csináltok :) Egyébként előre elnézést kérek, de a fényképezőm nem mindig adta vissza a megfelelő színt, mert amikor a festést csináltam kezdett már sötétedni és olyankor nem szeret valóságnak megfelelő színű képeket készíteni. Ezért amint befejeztem a festést félreraktam a dolgot és másnap reggel ültem vissza megint folytatni :)

Na de, először keverjünk ki egy nekünk megfelelő viszonylag sötét színt. Én sötétzöldet kevertem össze egy kevés sötétkékkel és fehérrel. Miután megkaptuk azt a kiinduló színt, amit akartunk, húzzunk egy tetszőleges vastagságú csíkot az üres papírunkra (2-3. kép), ha egyenes csíkot akartok húzni azt könnyen meg lehet úgy oldani, hogy egy másik lapot odatesztek és mellette, illetve félig rajta húzzátok végig az ecsetet. Aztán ha megvolt a csík, megint fehér temperát nyomunk a festékünkbe, hogy egy kicsit világosabb legyen, hiszen ombrét készítünk.


És az elkészült világosabb színnel szintén húzunk egy tetszőleges vastagságú csíkot az első mellé (5.kép). Majd megint fehér temperával világosítunk az eddigi színünkön (6. kép) és újabb csíkot húzunk. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érünk a lap végére, aztán hagyjuk megszáradni. A 7. kép még este készült, látszik, hogy fényes a tempera. A 8. kép viszont, már a megszáradt állapotot és a valóságnak megfelelő színű képet mutatja, mert azt másnap reggel fotóztam :) (Kicsit azért vicces, hogy sötétedéskor a fényképező a sötét mentát fűzöldnek mutatja xD).

Miután a festéssel kész lettünk jöhet a dolog nehezebbik és agyzsibbasztó része. A glitteres földrészek elkészítése:


Mivel bekrepált a nyomtatóm, ezért kézzel kellett készítenem a sablont is. Nem vagyok egy ügyes rajzoló, úgyhogy a neten kerestem egy fekete fehér térképet, ami akkora volt, mint egy A4-es lap és rátettem a laptopom képernyőjére egy üres lapot, majd nagyon finoman és nagyon halványan ceruzával átrajzoltam (később megerősítettem a vonalakat). Aztán kivágtam a földrészeket, amiket kirajzoltam (tudom, hogy nem az egész világ összes földrésze, de a maradékkal már nem volt kedvem szöszölni :$).

Sajnos nálunk nem kapni előre elkészített glitter lapot (nem úgy, mint Amcsiban, természetesen), úgyhogy ezt is magunknak kell elkészíteni. Én az általam legegyszerűbbnek vélt glitterezős módszert mutatom nektek. Először is kiszórtam egy halom ezüst glittert az újságpapírra (nem kell aggódni, a maradékot utána könnyen vissza lehet tölteni az üvegbe). Szóval, miután kiöntöttem a glittert, jó vastagon beragasztóztam az adott földrészt (12. kép).


És a jól beragasztózott oldalát belenyomtam a glitter rengetegbe, majd kicsit megmozgattam, hogy tutira mindenhova tapadjon. Ezt a folyamatot az összes kivágott földrésszel végig kell csinálnunk, már ha ti is a világ nagy részét rá szeretnétek rakni a képre :) Aztán elrendezzük a megszáradt képünkön a dolgokat, ahogy lennie kell és már csak a ragasztás van hátra. Én ekkorra már halálra untam a fejem a ragasztótól, úgyhogy előkerestem egy pillanatragasztót, hogy gyorsabban végezzek és sorban odaragasztottam minden földrészt a laphoz -és nem gondoltam volna, hogy ennyiszer le fogom írni bármikor is a ragasztó szót :D.

Egyébként kis óva intés saját tapasztalatok alapján (és mert miért ne égessem le magam a bénaságommal xD). Szóval miközben vágtam ki a földrészeket, megcsúszott a kisolló és telibe beledöftem a hüvelykujjam harmadik ujjpercébe kb. egy napig nem is tudtam rendesen mozgatni az ujjam, de szerencsére alig vérzett. Mára egyébként már szinte teljesen begyógyult, de ti azért vigyázzatok magatokra, ha esetleg nekiláttok :)


Na, de miután ráragasztottunk minden földrészt már csak a képkeretbe kell belerakni és készen is vagyunk :)


Tátátádáámmm ez pedig a végeredmény. A kép egyébként, majd az Azu-nyannal közös lakásunkba kerül le Debrecenbe, de csak szeptemberben költözünk, úgyhogy addig tengődik itthon nálam és várja, hogy a helyére kerüljön :)

Remélem tetszett nektek ez a kis diy, ti is szeretitek az ombre dolgokat? :)

xoxo, Sunny

10 megjegyzés:

 1. Juj nagyon szép! :) És mázlisak vagytok, hogy együtt lakhattok! *-* Én két vadidegen lánnyal fogok együtt lenni, akiket még csak egyszer láttam, meg ők már régóta ismerik egymást, és talán jön egy negyedik is közénk... de kedves a másik kettő, remélem hosszú távon is jóban leszünk, csak most még izgulok. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi és igen, mi is úgy gondoljuk, hiszen mindent tudunk egymásról, úgyhogy könnyű lesz így együtt élni :D Fú, hát remélem nem lesz semmi problémátok nektek és hamar összeszoktok majd akár hárman, akár négyen :) Majd a legelején szerintem mindenképpen tisztázzátok le a takarítós, meg mindenkit érintő dolgokat, hogy abból később véletlenül se lehessen vita :))

   Törlés
 2. Nagyon szép és ötletes! :) Ha lenne kézügyességem, akkor megpróbálkoznék vele, de inkább csak nézegetem a tieteket. :D :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyan már, tényleg nem nehéz :) Én is balkezes vagyok és kisebb bénaságok árán azért megy a dolog xD

   Törlés
 3. Nem vagyok oda a térképekért, de ez iszonyúan tetszik! :)

  VálaszTörlés
 4. úúúú ez nagyon szuper lett :) elfogadnám :D

  VálaszTörlés