DIY - Parafatábla újrafelhasználva

Mára egy olyan DIY dolgot hoztam, amihez -szokás szerint- semmi kézügyesség sem kell és nagyon egyszerű. Egy ideje már akartam fotókollázst a szobámba, de mindig halogattam a dolog elkészítését. Aztán előhívattam néhány kedvenc képemet, viszont az istenért nem akartam elmenni feszített vászonért (eredetileg olyanra terveztem). Pakolgattam szobámban lévő cuccokat, amikor megtaláltam a régi parafatáblámat, amit már sehova sem akartam kirakni. Mivel tökéletes alap volt a kollázsomhoz, ezért ezt használtam végül fel. Amúgy szerintem még olcsóbb megoldás a cipős doboztető lehet, amivel bár kisebb képet alkothatunk, de két-három ugyanolyan méretűt egymás alá-mellé rakva az is látványos és szép lehet.

Hozzávalók:- Parafatábla/feszített vászon/cipős doboz tető (vagy bármi más ehhez hasonló dolog)
- Képek, akár újságból kivágott képek is, ha olyat szeretnétek, rajtatok áll :)
- Ragasztó(k)
- Tempera (mert a keretet befestettem)
- Ecset(ek)
- Vizes edény, keverő tál (nem vagyok biztos a kifejezésben, de bármi lehet, amire festéket kinyomtok)
- Újságpapír (leteríteni a festeni kívánt felület alá)

És bár a képen szerepel többféle színű lap és olló azokat végül nem használtam fel. Eredetileg úgy terveztem, hogy összevissza vagdosom és ragasztom majd a dolgokat, aztán felülkerekedett a gyakorlatias és rendszerető énem, így végül minden képet meghagytam a maga méretében.

Na, de lássunk is hozzá:

Fessük le a keretet a kívánt színre, én feketét választottam,
mert az megy a szobámhoz és a kedvenc színem :)

Miután megszáradt rendezzük el a képeket, ahogy nekünk tetszik. Majd a kész végeredményen látni fogjátok, hogy végül az alját máshogy csináltam, de úgy jobban tetszett :)


Ha eldöntöttük, hogyan akarjuk kezdjük el felragasztani. Először kétoldalú ragasztót használtam, de egy éjszakát sem bírt felakasztva így a kép. Szóval utána végigmentem rajtuk technokollal is és miközben száradtak könyvet raktam rájuk, hogy tutira a helyükön maradjanak. Ez így tökéletes megoldás lett, szóval a technokolt ajánlom ragasztáshoz :)


És végül akasszuk fel oda, ahova szeretnénk és készen is vagyunk :)

Szerintem ez barátnőnek, anyukáknak, sőt ha családi képekkel rakjuk ki nagymamáknak-dédiknek is szuper ötlet és tényleg nem sok minden kell hozzá.

Nektek, hogy tetszik?

xoxo, Sunny

8 megjegyzés: