Halloween tökfaragás Azu-nyan módra

Kicsit megkésve ugyan, de hozzám is megérkezett a ,,töktündér" xD Így bár már elmúlt Halloween, de most írok a tökfaragásról. Legalábbis arról, hogy nálam hogy megy ez.

Hát ugye a legfontosabb a tök, aminek a kilónkénti ára, piszok drága lett, tavalyhoz képest, pedig akkor sem volt már valami olcsó. Az is megfordult a szüleim fejében, hogy a kertben el kéne vetni pár tökmagot.. Mit ne mondjak, nem rossz ötlet xD

Még mielőtt belekezdtem volna az egészbe, egy rajzlapra lerajzoltam a mintát, amit majd föl szeretnék rajzolni.

Előszedtem a felszerelést hozzá, ami egy késből, egy ilyen kanál/lapátszerűségből és egy vékony recés késféleségből áll. Elnézést a pontatlan megnevezésekért, de gőzöm sincs mi a pontos megnevezésük, anno kaptam még tökfaragáshoz való kellékekként, így azóta is ezeket használom hozzá.
Miután mindent odakészítettem, végigmentem a tökön egy vizes papírtörlőkendővel. 
Ezután a késsel levágtam a tetejét. 


Na és most jön -számomra legalábbis- a legundibb rész... a belsejének a kikaparása. Először elkezdtem kézzel, majd rájöttem, hogy várjunk csak, hát ott az a lapátszerű valami. Azzal a nagy részét kikapartam, de a végét így is kézzel kellett xD Majd ezzel végezvén filccel fölrajzoltam a tökre a mintát.


És jöhet a legnehezebb rész.. a kivágás. Tanulva régebbi hibáimból most darabonként vágtam ki, nehogy véletlen a kivágott rész kihúzása közben kárt tegyek az ábra vékonyabb részeiben. Ennek ellenére így is sikerült győzedelmeskednie a bénaságomnak, ugyanis véletlen letörtem egy picit a denevér szárnyából, és azt a hegyes sírszerű akármit is egy az egyben kitörtem xD  


Fáradságos volt, de végül is sikerült kifaragnom -apróbb veszteségekkel ugyan. 
Végül újra átmentem rajta a papírtörlővel és voilá kész is. Már csak a meggyújtott mécsest kell beletenni :)
Bár nem lett tökéletes, és a végén rájöttem, hogy pl. a szemekhez meg a szájhoz kicsit többet kell volna kivágnom, több réteget kellett volna kinyesnem, de végeredményben is az ember a saját hibáiból tanul. Remélem majd idővel sikerül fejlődnöm, és valami igazán nehezet, művészit kifaragni :)
De addig is én imádom a Halloweenak ezt a részét is :)

Ti szoktatok Halloweenkor tököt faragni? 

xoxo, Azu-nyan

4 megjegyzés: