Teszt - Essence eyeliner pens

Mai teszt alanyaim a már régóta ígért Essence szemkihúzó tollak/tusfilcek.


- Essence - 2in1 eyeliner pen
- Essence - extra longlasting eyeliner pen

Nézzük először az extra longlasting pent:


A feje egyszerű, a szokásos toll forma, nem túl puha, de nem is túl erős, pont jó.


Bal: egyszeri áthúzás, jobb: többszöri áthúzás

Jól látszik, hogy elsőre nem húz túl intenzív fekete vonalat, de könnyen építhető. Kifejezetten szeretem ezért a tulajdonságáért, bár jobban örülnék annak, ha egyszeri áthúzásra is intenzív fekete vonalat kaphatnék. Tartósnak tartós, nem mászkál el sehova sem a szememről, csak a nap végére kopik meg egy kicsit. A tollal könnyű bánni, kifejezetten szeretek tusvonalat húzni vele, 900-1000 Ft környékén lehet megvenni, ha jól emlékszem.


Könnyű lemosni, kétszer mentem át rajta nedves törlőkendővel és láthatjátok, hogy alig maradt valami. Emiatt megjegyezném, hogy erősebb dörzsölésre is kopik. Véletlen belenyúlásra nem, de a célirányosra már igen.

2in1 eyeliner pen:

Felül: thin, alul: thick nevű vége van

,,Széles végével intenzív, drámai vonalat, míg a vékony végével precíz, természetes kontúrt készíthetünk" - olvasható a kupakon. A széles végével ritkán dolgozom, mert nem áll kézre, de a vékony fejével meg nem vagyok megelégedve.


Láthatjátok, hogy miért húzom a számat. A vastagabbal intenzív, fekete vonalat lehet húzni elsőre, míg a vékony végével egy halovány kis semmit. Az ember azt hinné, hogy mind a két végében ugyanaz a festék van, de sajnos nem. Emellett igen szomorú, hogy a vékony végét még csak építeni sem lehet:


Balról jobbra: vastag végével húzott vonal, többszöri áthúzás a vékony végével, egyszeri vonal húzás a vékony végével.

Tartósságára nincs panaszom, szintén nem mászkál el a szemhéjamról, estére megkopik (bár ha a vékony vége megkopik, akkor már kb. semmi sem látszik), dörzsölésre halványodnak és nedves törlőkendővel könnyű őket eltávolítani. 1000 Ft körüli áron lehet beszerezni, ha jól emlékszem.

Összességében: az extra longlasting pen-t jobban szeretem, de számomra még ő sem az igazi tusfilc.

Ti szoktatok szemkihúzó tollat használni? Van kedvencetek?

xoxo, Sunny

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése